Methodiek

Geweldloos verzet | Verbindend Gezag

Geweldloos Verzet is een methode ontwikkeld door de Israëlische psycholoog Haim Omer. Hij werd geïnspireerd door de leer van Ghandi. Wanneer je als ouders geconfronteerd wordt met zorgelijk gedrag van je kind, is het vaak moeilijk om op een constructieve manier te blijven opvoeden. Veel ouders voelen zich machteloos, kunnen het moeilijk volhouden en verergeren ongewild de situatie. Andere ouders voelen zich onzeker en staan op het punt om op te geven. Ook tussen ouders onderling kan dit spanningen geven, waardoor het moeilijk wordt om als een team samen te werken. Geweldloos Verzet geeft je handvatten hoe je op een krachtige en tegelijk liefdevolle manier kan blijven reageren op het gedrag van uw kind en aanwezig kunt blijven in zijn of haar leven.

De-escaleren

“Het ijzer smeden als het koud is”. Hoe kun je als ouder uit de escalaties met je kind stappen en/of minder ingaan op het eisende gedrag van je kind?

Aanwezigheid

Hoe kun je als ouder weer op gepaste manier aanwezig zijn in het leven van je kind? Hoe ga je om met de  privacy van je kind als je je ernstige zorgen maakt? Hoe weet je wat er in je kind omgaat, zonder dit op een opdringerige wijze te achterhalen?

 

Steunnetwerk | Supporters

“It takes a village to raise a child”. Hoe kunnen je familie, vrienden, buren en andere mensen om je heen, je ondersteunen bij je verzet tegen onacceptabel gedrag van je kind?

 

Relatiegebaren

Hoe krijgt je weer beter contact met je kind, of contact op een manier die beter bij de levensfase van je kind past? Hoe blijf je je liefde voor je kind tonen als er nauwelijks meer fijne momenten samen zijn?

 

Systeemdenken

Elke situatie bekijk ik vanuit het grotere geheel, in plaats van me te richten op de specifieke problemen van het individu. Mensen zijn voortdurend in interactie met elkaar, waarmee ze elkaar beïnvloeden. Ik vind het daarom vanzelfsprekend om vanuit dit geheel te analyseren.

 

Nieuwsgierig? Geïnteresseerd?